Παράξενα
auellin2

Δημοσιεύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, 1:00 πμ

Γνωρίστε τον άνθρωπο που δεν μπορεί να ξεχάσει!

Αν αφήσουμε κατά μέρος τις ημερομηνίες γενεθλίων, γιορτών και επετείων, που οι περισσότεροι θυμόμαστε, οι πιθανότητες που υπάρχουν να θυμάται κάποιος με απόλυτη ακρίβεια τι έκανε ακριβώς σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία είναι το λιγότερο μηδαμινές. Αλλά για τον 20χρονο Βρετανό φοιτητή Aurelien Hayman τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Aurelien μπορεί να θυμηθεί με άνεση τι φορούσε, τι έτρωγε, τι ήταν στην επικαιρότητα, ακόμη και πώς ήταν ο καιρός σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που θα του ζητηθεί. Έστω κι αν το περιστατικό τοποθετείται χρονικά πριν από μια δεκαετία!

gnoriste ton anthropo pou den bori na xechasi

Ο λόγος; Ο νεαρός βρίσκεται μεταξύ των λίγων ανθρώπων στον κόσμο που πάσχει από «hyperthymesia» ή αλλιώς «υπερθυμητικό σύνδρομο», γεγονός που του επιτρέπει να θυμάται τα πάντα με μεγάλη λεπτομέρεια. Συνομιλίες που είχε με τους φίλους του, γεγονότα από την εφηβική του ζωή, τις ζαβολιές που έκανε με τα αδέρφια του, όλα αποτελούν ξεκάθαρες εικόνες στο μυαλό του και όχι απλώς αόριστες αναμνήσεις.

gnoriste ton anthropo pou den bori na xechasi

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να θυμηθούμε όχι περισσότερα από 11 περιστατικά σε κάθε χρόνο της ζωής μας, κι αυτά χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Ο Aurelien, όμως, από την ηλικία των 11 ετών μπορούσε να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια ό,τι του συνέβαινε. Φοιτητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Durham, ο Aurelien ισχυρίζεται ότι αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δεν τον έχει βοηθήσει καθόλου στα μαθήματα ή στις εξετάσεις. «Έχω μια καλή αυτοβιογραφική μνήμη αλλά δεν μου προσφέρει και πολλά σε ακαδημαϊκό επίπεδο», λέει ο ίδιος.

Πηγή: perierga.grΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>