Χωρίς κατηγορία
ADEIO PIATO

Δημοσιεύθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2012, 9:21 πμ

Το άδειο πιάτο του λαού…

Η συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, που επίκειται από ώρα σε ώρα, σχεδόν έχει επιτευχθεί στα χαρτιά απομένει η επίσημη ανακοίνωση του και ίσως ανακοινωθεί άμεσα μέσα στο σαββατοκύριακο για εύλογους λόγους και με επιτόκιο των νέων κουρεμένων ομολόγων λίγο κάτω από το 4 % , με την Ελλάδα να επιμένει στο 3% και βάθος χρόνου τα 25 – 30 χρόνια.

Όλο αυτό το παζάρι, αφορά προς το παρόν κυρίως τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, την ζωή μας σε αυτή την φάση δεν την επηρεάζει καθόλου.

Αργότερα όμως βλέπουμε, αφού τα αποθεματικά τους θα λιγοστέψουν, η χρηματοδότηση θα περιοριστεί από το σύστημα, οι εισφορές θα μειωθούν και οι οφειλές με όσες ρυθμίσεις να γίνουν δεν θα αποδίδουν, επομένως θα έλθουν νέα δεινά, νέες περικοπές στις συντάξεις.

Επανέρχομαι στο αρχικό σενάριο και λέω, μην επαναπαυτούμε, ότι επειδή θα μας χαρίσουν 80-100 δις ευρώ από τας 340 που χρωστάμε, μένουν άλλα 240 και περισσότερα και ότι πάει σωθήκαμε και θα σταματήσουν οι επιδρομές, οι περικοπές, τα χαράτσια, οι απολύσεις και ότι άλλο σκεφτούν τα βρώμικα μυαλά των κυβερνώντων και των επιτηρητών μας.

Μάλλον τα επόμενα 2-3 χρόνια τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, αφού η πίεση θα γίνεται ακόμα πιο μεγάλη και εντονότερη με το επιχείρημα των δανειστών – ληστών μας « εμείς σας χαρίσαμε πολλά, εσείς πρέπει να κάνετε θυσίες και να δώσετε περισσότερα ».

Δηλαδή το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε.

Εδώ και 1 χρόνο ουσιαστικά είμαστε πτωχευμένοι, στα χαρτιά όχι ακόμα, γιατί δεν συμφέρει σε κανένα η επίσημη αναγγελία της πτώχευσης της χώρας.

Τώρα όμως με το πέρας των συνομιλιών και την αποδοχή του σχεδίου κουρέματος, θα κηρύξουν επίσημα την πτώχευση της Ελλάδας και με την βούλα που λένε, προσέξτε όμως στοχευμένα, εντός Ε.Ε και ευρώ και όσον αφορά τον κρατικό τομέα, θα αντιμετωπιστεί σαν περιορισμένη – sik -χρεοκοπία.

Το διακύβευμα για μας τώρα πιο είναι;

Σ’ αυτή την φάση κανένα, αφού στο άδειο πιάτο μας δεν θα συμβεί τίποτα θεαματικό.

Ούτε θα γεμίσει μαγικά, ούτε θα αδειάσει, αφού δεν έχει τι να αδειάσει στα πεινασμένα στομάχια μας.

Δυστυχώς το πιάτο άδειασε προ πολλού και παραμένει και θα παραμείνει για καιρό άδειο, το δε ποτήρι με λίγο νερό για ξεγέλασμα κι αυτό.

supercomments.grΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>